View Single Post
Eski 23-11-2008, 06:58   #123
açık-pozisyon
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2007
Merhabalar,

Sulama ile ilgili bazı listeler verilmiş daha önceki gönderilerde... Ben birşey sormak istiyorum; mesela deniyorki belli yaştaki bir bodur elma fidanını belirli aylarda işte örneğin günde 5 litre sulamalı... Tamam bu konu gayet anlaşılır, fakat bir bahçe düşünelim, içinde örneğin 4.000 tam bodur fidan var (20 dönüm kadar). Bahçede damla sulama sistemi var. Bu bahçeyi sulamak için
- günde şu kadar litre dendiği için ben hergün gidip sistemi çalıştırıp sulama işi bitince sistemi kapatmalı mıyım, yoksa günde 5 litreye denk gelen suyu 15 günde bir versem olur mu? Yani bu sulama yapılacak 4-5 ay boyunca hergün bahçeye gitmem gerekli mi?
- 20 dönümdeki 4.000 kadar fidanı damla sistem ile sulamak kaç saat sürer? Yani ben bahçeme gitsem orada sulamanın bitmesini beklemek için kaç saat geçiririm?
- Bir de bu kadar fidanı damla sistem ile sulamak için ne kadarlık bir su tankı gerekir?

Ayrıca destek sistemi ile de bir kaç sorum olacak
- Bu çelik tel, direk, koruma filelerini ve aparatlarını nereden temin ederiz? 4.000 fidan için üç aşağı beş yukarı maliyeti ne seviyede olur?
- Devletin dekar başına verdiği "doğrudan gelir desteği" dışında bu tip destek, fidan, vs için verdiği destek var mıdır?

Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler...

açık-pozisyon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön