View Single Post
Eski 22-11-2008, 19:58   #426
Şule68
Ağaç Dostu

Şule68's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Kudret Bey'in yapmış olduğu ec metre dün akşamüzeri elime geçti ve bugün kullanma fırsatı buldum. Bence oldukca başarılı, kullanımı kolay bir alet. Piyasadaki ec metrelerde en çok şikayet edilen konular kalibrasyon zor, çabuk bozuluyor ve çok pahalı olduğu yönündeydi. Kalibrasyon gerektirmemesi işleri kolaylaştırıyor. Öyle kolayca bozulacak gibi karmaşık elektronik aksamı da yok( sakarlık edip cam tüpü kırarsanız ayrı) gördüğüm kadarıyla ve fiyatı da oldukca makul.

Çileklerim diyetteymiş onların diyetine son verdim. Yapraklarının rengi açık gibi geliyordu sanırım sebebi buymuş. Domateslerin ec si daha iyiceymiş çileklere göre. Marulların olduğu sistemde tadilat var o yüzden çalışır durumda değildi.

Yeni düzenlemeler yapıyoruz yakında katı ortama red robin, biber, kapya falan dikeceğiz. Ec metre çok işimize yarayacak. Bugüne kadar yaptıklarımız sadece birşeyler yetiştirmenin tadına varmak adına yapılan, fazla beklentimizin olmadığı çalışmalardı. Çünkü ec ve ph metre olmadan saldım çayıra mantığıyla gidiyordu herşey. Artık daha bilimsel verilerle çalışıp bitkilerimizi bu zulümden kurtaracağız diye umuyorum. Ben ve bitkilerim size minnettarız Kudret Hocam. Emeğinize, yüreğinize sağlık.

Şule68 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön