Selamlar.
Öncelikle bu post altında çeşitli deneyimlerini ve engin bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim. Uzun süredir bambulara karşı bir ilgim vardı ama bir türlü faaliyete geçememiştim. Sanırım artık geçeceğim. Bir kaç satıcı ile temestaydım ve aldığım bilgilere (ne kadarı doğru bilemiyorum) göre yeni hasat tohumlar sattıklarını belirtiyorlar. Yanılmıyorsam bir kaç arkadaş yukarıda Eylül-Ekim aylarında tohum alındığından bahsetmişti. Eğer beni kandırmamışlarsa tohumlar yeni hasata ait.
Çeşitli miktarlarda (adet hesabı ve 1000'i aşkın) değişik satıcılara tohum (Phyllostachys Pubescens) siparişleri verdim. İlk parti mal dün Hindistan'dan elime ulaştı. Henüz ekim-dikim çalışmasına başlamadım ama deneyimli arkadaşların tavsiyeleri Mart-Nisan aylarında ekim yapılması yönünde. Farklı bir kaç forumda Kasım-Aralık aylarının en uygun ekim zamanı olduğuna da rastlamıştım. Ne zaman ekeceğime henüz karar veremedim. Gerçi gerekli nemli ve sıcak ortamı ayarladıktan sonra Aralık veya Nisan aylarının farketmeyeceğini sanırıyorum. (Umarım yanılmıyorumdur.)
Kafama takılan çimlemeye başlamadan önce çeşitli varyasyonlarını gördüğüm bir kaç işleme tabi tutulmaları. Tuzdan bahsedilmiş çeşitli çözeltilerden ve kimyasallardan bahsedilmiş. Hangisini deneyeceğimi veya deneyip denemeyeceğime karar veremedim bir türlü. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler...