View Single Post
Eski 20-11-2008, 10:41   #457
Hüseyin Ovak
Ağaç Dostu
 
Hüseyin Ovak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 372
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Bu arada B5A' nın bitkiler üzerinde detaylı etkileri analiz edilmiş olmalı ki, fenom ve genomlardaki renatüre özelliği ortaya çıkmış olsun. Bu sonuçlara nasıl, kimler tarafından yapılan ve hangi bitkilerdeki çalışmalarla ulaştığınızı bilmek isteriz. Bu genetik analizlerin sonuçları gerçekten ilginç ve bitki dünyası adına umut verici, hatta mucize.

Bu arada meyve ağaçları için uygulama zamanı ve dozun çok spesifik olarak belirlenmesi gerek. Her meyve aynı özellikte değil. Sonuçta böyle yalancı baharlar çıkar ortaya, ağaçlar tam da kışa girerken zora girer.

Sayın Pakkaner;
B5A 7 yıllık bir araştırma sonucu ortaya çıkan bir ürün.Elbette bütün olumlu ve olumsuz etkiler BMR tarım tarafından gözlemlenerek piyasaya sunuldu.Genom ve fenomlardaki renetüre özelliğine bir kaç örnek verilecek olursa; Antalya Demre'de nematod nedeniyle yaklaşık 80 cm iken kuruyan domates serasında yapılan B5A uygulamasından 15 gün sonra nodül(yumru) oluşmuş köklerde yeni sağlıklı kök sürgünleri ve bitki tepesinden sağlıklı filizlenmeler tesbit edildi.B5A uygulamasına devam edilerek o serada domates üretildi ve üretilen domateslerin lezzet olarak ta farklı olduğu gözlendi.Bu durumu fotoğrafladık.İstenirse sitelerimizde bu görüntüler var.Yine Antalya Serik' te ve Fethiye Kumluova'da Fusaryum hastalığı (Mantarımsı bir hastalık) nedeniyle yapraklarında buruşmalar meydana gelmiş domates ve biber seralarında B5A uygulamasından sonra bitkilerin yapraklarında düzelmeler,gelişiminde gözle görülür olumlu fark görüldü...Açık alanda ise Bursa Yenişehir Çeltikçi köyü ve Karacabey'in Beylik köyünde virüsten dolayı çökme olan biber tarlalarında B5A uygulamasından sonra hastalığın durduğu gözlemlendi.Bu tarlalardan yetişen biberler,B5A uygulanmamış tarlalardaki biberlere göre renginde,kokusunda ve lezzetinde bariz fark gösterdi...Ayrıca başlangıçtan itibaren B5A uygulanan tüm bitkilerin hastalanmadığı ve kendi savunma mekanizmalarını çalıştırarak Zararlılara karşı direnç gösterdiği gözlemlendi..Bu duruma da Antalya Lara'daki Patlıcan serası örnek verilebilir... Bu örnekler çoğaltılabilir...Ancak bir gerçek anlaşılıyor ki; bu uygulamalar bir üniversitede akademik olarak yapılıp,raporlanmadığı müddetçe bilimsel bir değer kazanmayacak...
Sizin önerileriniz doğrultusunda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Biyoloji bölümünden Yar.Doç.Dr. Sayın Süleyman Topal ile bir görüşme yaptım.Sayın Topal, B5A yı önümüzdeki günlerde Tez konusu olarak işleteceği ve sonucun BMR tarım'a bildirileceği sözünü verdi...Umarım bu bir başlangıç olur ve diğer üniversitelerde de B5A enine boyuna incelenip,Türk tarımına fayda sağlar....
Meyve ağaçlarındaki doz konusunda teknik arkadaşlar ile yaptığım görüşme de,Tüm bitkilerin yeşil aksamının aynı olduğunu, meyve çeşidi ve büyüklüğüne göre protein sentezlediklerini, 1 litre 5000 m2 ölçüsünün geçerli olduğunu, Zaman olarak ta Meyve dökümünden sonra 1 kez,filizlenme de (baharda) bir kez ve çiçeklenme döneminde birkez olmak üzere yılda üç kez uygulamanın doğru olduğunu belirttiler...
Yaptığım bu açıklamalarda bazı şeylerin muğlak kaldığını biliyorum ancak şimdilik bu şekilde açıklama yapabiliyorum..Umarım raporlarımız geldikçe bu konular da açıklığa kavuşur ve bitki dünyası B5A dan maksimum fayda sağlar...
Saygılar...

Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön