Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bred07
Sayın Envor bey teşekkür ederim bilgiler için. Bu değerlere göre ilklimlendirme kısmını tamamlama çalışmasına başlıyorum hemen.
3. soruda sormak istediğim, bu sistem tamamen otomatik çalışacağı için gün dönümünü neye göre baz almalıyım. Aklımdan Güneşe göre alınması gerektiği geçiyor doğrumudur acaba? Yoksa kış aylarında olduğumuz için güneş erken batıyor bu geçişi biraz daha ileriki saatlerdemi gerçekleştirmeliyim? saygılar
|
Evet, güneşi baz almalısın, çünkü ışık olmazsa hiç bir şey olmaz, sera zaten o döngüyü kendiliğinden yakalayacaktır. İklimlendirmeyi nasılsa siz yönlendireceksiniz, o günün durumuna göre konuşur, neyi, nasıl yapmanız gerektiğini belirleriz.
Evet seranın boyutları küçük olmuş, ilk gördüğümde aklıma ilk gelen buydu, ama bu seradada bir şeyler yapılabilir, seranız büyük olsaydı size elimdeki domates fidelerinden yollayacaktım, ama o serada olmaz elimdeki domatesler, red robinlerimden sizin içinde bir kaç fide yetiştiririm, hatta Antalya otobüsüyle besin eriyiğide gönderebilirim, şimdilik bu kadar, diğer sorularına akşama yanıt veririz

Sevgili bred07, bizim bir slagonumuz var;
"Bilgi paylaştıkça büyür" sizde bu sera otomasyonları hakkında bizi bilgilendireceğinizi umut ediyorum.

Saygı ve sevgiyle