View Single Post
Eski 19-11-2008, 21:11   #145
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Bezelye Çiçeği konusunda ben de sizler gibi acemiyim. Geçen yıl ektiğim tohumlarda başarılı olamadım, bunun sebebinin tohumları geç ektiğim olduğunu düşünüyorum. Buradaki Süs bitkisi ama sebze bahçeme Bezelye tohumlarını bugün ektim. Kış bastırına kadar en fazla bir karış boy verecekler, kış sonu havaların ısınmaya başlamasıyla birden boyları uzamaya başlayıp, çiçek verecekler. Eğer bezelye sebzesinin tohumunu bu mevsim değil de Mart ayı gibi ekerseniz, sadece yeşil bir bitki elde edersiniz, tek tük sebze verir, ama bu mevsim ekilen tohumlar bol ürün verir.

Bu mantıkran yola çıkarak, Kokulu Bezelye Çiçeğinin tohumunu da yarın ekeceğim. Ama ben direkt yetiştireceğim yere ekeceğimden, saksıda olmayacağından, kış koşullarından etkilenmeyecektir. Siz de yere geçirdiğinizden gelişiminin yavaş olduğundan bahsetmişsiniz. Gelişiminin yavaş olması normal, hatta boyunun uzamaması daha iyi, kışı böyle atlattıkran sonra, bahara doğru birden boy atmaya başlayacaktır. Korumaya almaya gerek yok bence. (Ben almayacağım)

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön