Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ULKER
...
Yediverenmiş. Benim korkum soğuk acaba meyveleri etkileyecek mi, yeni taşındım,balkon rüzgar alıyor.
|
Soğukta bitki soğuğun etkisiyle fizyolojisi sekteye uğramadığı sürece meyvesini büyütecektir ancak üzerini örterseniz meyveniz daha hızlı büyüyecektir.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cevreizcisi
Benimkiler yediveren, küçük değil çilekleri bazen büyük bazen küçük çilek yapabiliyor.yapraklarından anlamak mümkün olabilir sanırsam.Ben resmini ekliyorumbenim çileğimin
|
Küçük çilek vermesinin nedeni bazen bitkinin yaşlanmasıdır bir kaç yıld abir asıl bitkiyi çıkartıp yerine attığı kololarla gençleştirme yapmak gerekir, bu şekilde sağlıklı ve genç bitkilerle iri meyveler elde edebilirsiniz. Birde bazı meyveleri küçük bazıları büyükj oluyorsa toprağınızda besin sorunu var demektir bence iyi yanmış koyun/keçi gübresi vererek gübre takviyesi yapın.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elif59
Yediveren çileği bende almak istiyorum..Pazarda görmüştüm ama yediveren olup olmadıgı nasıl anlaşılır?
yediveren çileği yedi ay falanmı acıyor ismi yediveren
|
Çilek almak istyorsanız
kasım ayı sonu için topladığım siparişlere siparişinizi bildirirseniz sizede gönderirim. Bunun dışında yediveren çileklerle normal çilekler arasındaki farkı biraz uzamn göz farkedebilir tabi birde yetiştirdiğinizde meyve verişinden anlarsınız. Yediveren denmesinin nedeni yılın belli zamanlarındada meyve vermeye devam etmesidir. Elbette 12 ay boyunca meyve vermesini bekleyemezsiniz arada bitkide meyve durgunluğu yaşanacak bitki dinlenme dönemine girecektir. Meyveyi devamlı almanın yegane yolu kol attığında bu kolları tezimlemektir aksi halde meyve verimi düşecektir.