Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi perre
sağdaki dalı gövdenin devamı olarak seçmeye karar verdim. soldakine göre dah sağlıklı göründü gözüme. soldaki ile de deadwood yapmaya karar verdim. paint ile hayalimdeki bonsaiyi çizdim. şimdi burda iki sorunum war. kırmızı ile çizdiğim dal ilk dalım olacak. tam ilk kıvrımın olduğu yerden başlıyor olması benim için bir şans fakat başladığı yerdeki kalınlığı sağdaki dalla nerdeyse aynı. bu bir sorun teşkil edermi.
ikinci sorunsa kırmızı daldan sonraki ilk dalın arası mesafe baya var. bu sorun olurmu? bence olur gibi sanki oraya da bir aşı gerekli gibi.
|
Deadwood ve hemen birleşim yerinde canlı bir dal bence doğal olmadı.İki sorununa da çözüm olacak bir önerim var.Deadwood olduğu yerde kalsın.Oradaki canlı dallar kesersen sorun kalmaz.Ağacının boyuda küçük olduğu için dallanmanın yerden bu kadar yüksekten başlamasıda sorun olmaz.
İşte bu şekilde olacak:
slanting2.jpg
(dediğim gibi bu sadece budama,budamaya karar verelim şekillendirme sonra)