View Single Post
Eski 19-07-2006, 23:18   #15
perre
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-06-2006
merhabalar
bonsaireef söylediklerinden sonra günlerdir nasıl slanting yaparım diye düşünmeye başladım. sağdaki dalı gövdenin devamı olarak seçmeye karar verdim. soldakine göre dah sağlıklı göründü gözüme. soldaki ile de deadwood yapmaya karar verdim. paint ile hayalimdeki bonsaiyi çizdim. şimdi burda iki sorunum war. kırmızı ile çizdiğim dal ilk dalım olacak. tam ilk kıvrımın olduğu yerden başlıyor olması benim için bir şans fakat başladığı yerdeki kalınlığı sağdaki dalla nerdeyse aynı. bu bir sorun teşkil edermi. eğer ederse daha ince bir dalı kesip köklendirip oraya aşı yapmayı planlıyorum. ikinci sorunsa kırmızı daldan sonraki ilk dalın arası mesafe baya var. bu sorun olurmu? bence olur gibi sanki oraya da bir aşı gerekli gibi.
birde şimdiye kadar okuduklarımı kafamda canlandırabiliyorum ve yapacağım konusunda kendime güveniyorum ama tek sorun kendi ağacım ile ilgili genel bilgilerden ziyade detay bilgilere ulaşamıyorum. googledan araştırayım dedim işin içinden çıkamadım. ağaçlarla ilgili detay bilgi veren bir site biliyormusunuz? ingilizcem var yabancı siteler de önerebilirsiniz. yardımlarınız ve fikirleriniz için tekrar teşekkürler.
yüzünüzden gülümsemeyi, bobsainizden suyu eksik etmeyin.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg bonsaim.jpg (54.5 KB, 711 views)
perre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön