View Single Post
Eski 19-07-2006, 22:30   #7
hasan42
Ağaç Dostu
 
hasan42's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-11-2005
Şehir: Konya
Mesajlar: 517
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fmt79
Yeter ki uzmanlara danışalım. Yeter ki reçete sistemine geçelim. Reçetesiz tarım ilacı satılmasın. Ürünlerin üzerinde etiket olsun. Kullanılan tarım ilaçları üzerinde açıkca yazsın. İnsanlar da gönül rahatlığı ile alsın ürünleri. pestisit kalıntı analizleri yapılsın. Her ilde bir laboratuar kurulsun. Hal komplekslerinde düzenli olarak ürün muayeneleri yapılsın. Pestisit kalıntılı ürünün sahibi hem para cezası hem de hal'e belli bir süre meyve sebze sokması yasaklansın.
Ah, hocam, ah! İyi söylüyorsunuz da, bunların hiç birisini, en azından tahıl üretiminde görmüyorum ki ben. Ben hiç reçete ile tahıl ilacı alan çiftçi görmedim. Ürün alımlarında da kalıntı ölçümü vesaire de yok. Olsa nelerle karşılaşırdık merak ediyorum.

Bu arada, dün kükürt almak için genellikle zirai ilaç satılan dükkanların bulunduğu yere gittim. Bir zirai ilaç dükkanına girip kükürt sordum. "Bizde 50 kiloluk torbalarda kükürt var, daha düşük miktarda satamıyoruz, yasak." cevabını aldım. Hatta o sırada dükkana uğrayıp giden birisini kasdederek "bu kişi de kontrol görevlisiydi" dedi.
Ama bir kilo kükürtü almayı da başardım, çünkü karşısında başka şeyler satan bir dükkana veriyorlarmış, onlar da küçük poşetlerde kiloluk olarak hazırlayıp satıyorlarmış. İşte durum bu!

hasan42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön