Benim karanfilim
Normal karanfilinizi bakımsız kalmış eğer temizliğini yapar,ölmüş durumda olan dal ve uyaprakları temizlerseniz,bazen derler sadece belli dönemlerde karanfil ekilir diye ama ben kopmuş birr karanfil dalını ektim çok harika oldu tuttu,uyenibir karanfil kök oluşturmuş oldu.1 ve 2 resimdekiler benim çin karanfili diye aldığım karanfillerdi sizin bahsettiğinizde sanırımbunlardır.2 resimdekiler çelikleme yaptı,yeniledi ama 1 resimdekiler maalesef yenilemedi.Birde bizim evlerimizde bahçelerimizde açan karanfiller olurdu onlar çin değildi sanırımonlar tekrardan kendilerini yenilemektedir.Bu çin karanfilleri saksıya düşen tohumlarından ,oluşan yavrularından tekrardan yeniledi ve çiçek açmaya başladı.Uzun süre sağlıklıbir şekilde devam etti yıl boyunca geçmemesi lazımdı aldığım bilgilere göre ama kökü kurudu.Tekrardan yeşertemedim. 3 ve 4 teki karanfiler normal karanfillerim ama yaprak ve dalları birbirinden farklı soğugada dayanıklı,pembe renkte olan bayağı uzadı.Ondan yeni yavru elde edebildim denemem sonucunda.Daha detaylı bilgiler aldığımda çiçekcimden aktarmaya çalışırım.
|