Fırından çıkarılması ve sunum:
Balığın piştiğini zaten fırından gelen kokulardan anlayacaksınız...
Eğer fantezilerde sınır tanımayan bir karakteriniz varsa fırından çıkardığınız balığın üzerine ispirto dökerek tutuşturabilirseniz de.. Sofraya bu şekilde alevler içinde gelmesi kesinlikle alkışlarla karşılanacaktır ama siz gene de dikkatli olun... Neyse biz fanteziden uzak durarak sade bir şekilde tepsimizi sofraya getirelim... Şimdi size gerekli olan uzun bir bıçak, bir spatüla ve pasta-börek fırçası...
Sertleşmiş tuz harcını kaldırırken balıkların derisinin zedelenmemesine özen gösterin...
Tuz, balığın etine değmemeli... Balıkların üzerinde kalan tuzları özenle fırçalayıp temizleyin... Bu işi acele etmeden telaşsız ve sakin bir şekilde yapmalısınız... Sonra balığın kuyruğunu spatülle hafifce kaldırarak başını da büyükçe bir kaşıkla tutarak aynı anda parçalamadan kaldırarak servis tabağına alın...
Balığınızı karnından güzelce ikiye ayırıp tabağınıza yatırın... (Fotoğrafta balığın diğer yarısı ne yazık yok... Nedenini sormayın

)Üzerine dilediğiniz sosu dökebilirsiniz... Yanına dilediğiniz salata ve garnütürü koymayı unutmayın...
Bu kadar işte...
Ne diyeyim, yerken beni anımsayın yeter...
Afiyet olsun