View Single Post
Eski 14-11-2008, 09:12   #1935
Baobab
Ağaç Dostu
 
Baobab's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 361
Merhabalar Mine hanım,

10 gün önce bir kısım bezelye tohumunu işyerinde ve evde saksılara diktim. Tuhaf bir şekilde, gölgede, ışık alamayan yerdekiler gayet hızlı ve güçlü şekilde çimlenmekteyken; ışık altında, pencere kenarında olanlarda herhangi bir hareket yok.

Bu da bende, "acaba çimlenme gölgede daha mı iyi olur" diye düşündürmeye başladı.

Bugünlerde aynı anda domates, biber, turp ve havuç da çimlendirmeye başladığımdan, bu durum tesadüf mü, yoksa gölgede daha mı iyi sonuç alınıyor konusunda yorumda bulunabilirseniz çok memnun olurum.

Bir de, eminim forumda daha önce bir yerde yazılmıştır ama, Koçtaş'ta vs sadece torf bulabiliyorum toprak olarak. Dün bir inşaattan bir torba kadar kum buldum ve şimdi onu torf ile 1/3 oranında karıştırarak kullanmak istiyorum. Umarım su tutmak vs açılarından daha faydalı olur.

Selamlar, sevgiler.

Baobab Çevrimdışı   Başa Dön