View Single Post
Eski 18-07-2006, 22:05   #5
hasan42
Ağaç Dostu
 
hasan42's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-11-2005
Şehir: Konya
Mesajlar: 517
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fmt79
Bence tarım ilaçlarının etiketlerinde yazan son ilaçlama ile hasat arasındaki süreye dikkat ederse bizim üreticilerimiz (inşallah o günleri de görürüz) o zaman hiçbir sorun olmayacak. Yeter ki bu işler kontrollü olsun. Tarım ilaçları reçete ile satılsın. Uzman kişiler uygulasın vs vs...
Siz bakış açınızı oluşturmuş, kararınızı vermişsiniz ve gönül huzuruna sahipsiniz. Ne mutlu size! Yerinizde olmak isterdim.

Ancak, maaleslef, modern dünyada işler göründüğünden daha karışık gibi geliyor bana. Kamuoyna sunuan her bilginin arkasında başka niyetlerin olduğu görülüyor bir süre sonra. Bu da bizi her şeyden şüphe eden insanlara dönüştürüyor.

Tesadüfen bugün okuduğum başka alandaki bir yazıyı, oradaki bakış açısını kullanmak üzere, izninizle buraya aktaracağım: Konu elektriğin sebep olduğu manyetik alan ve bunun insan sağlığına etkisi. Yazar şöyle diyor:

"Dünya genelinde, elektrik üretim ve dağıtım şirketleri ve elektrikli aygıtların üreticileri, çoğunlukla insan sağlığı açısından bir tehdit olmadığını veya çok az olduğunu söylemektedirler. Öte yandan, bu konuda araştırma kaynakları talep eden bilim insanları ve korunma amaçlı ürün veya hizmet satanlar, çoğunlukla olası veya gerçekleşen zararların inkar edilemeyeceğini ve ciddi boyutlarda olduğunu iddia etmektedirler."
(Bu yazının tümünü okumak isterseniz bu adreste bulabilirsiniz.)
http://www.akcaabatim.net/portal/mod...35&post_id=184

Aynı ikilemi tarım ilaçlarında da yaşıyoruz. Bir taraf, bilinçli kullanıldığı taktirde sakınca yok derken, diğer taraf zararlı olduğunu söylemekle kalmayıp bir de harekete geçerek organik tarım teniğiyle sebze-meyve üretiyorlar. Bize de bu tablo karşısında şaşırıp kalmak düşüyor.

Bir yakınımın tez çalışması ile ilgili kaynaklardan birisi koyunlarda haşere mücadelesi için kullanılanPyrethroid adlı bir pestisitten bahsediyordu. Kalıntıları yünde uzun süre kalan bu maddeye bu yünlerden üretilen tekstil ürünlerinde dahi rastlanıyormuş. Hatta bu maddeyi içeren suyun dere ve göllere karışmasıyla bu sulardaki canlı varlığı tehdit altına giriyormuş.

Bütün bunlar biraraya gelince ister istemez huzurumuz kaçıyor.

hasan42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön