View Single Post
Eski 10-11-2008, 19:59   #47
CeyhanT
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster

Eko-köy, doğal yaşama ön hazırlık, derken bu toplantılarda aslolan bireylerin birbirini tanıması...

Aynı amacı güden insanların önceleri bir araya gelmeleri kolay olsada sonraları; olaylara bakış açıları-kültür düzeyleri-felsefi görüşlerinde derin farklılıklar varsa dağılmaları da kolay oluyor.

Bu nedenle bu tür toplantılara öncelikle etrafımızdaki insanlarla uzun vadede bir birliktelik sağlayacak görüşte olup olmadığımızı anlamak için katılmakta fayda var.

Sonrasında zaten olaylar kendiliğinden gelişir veya son bulur.
Tekrar selam,

Denizakvaryumu'na katılıyorum. Bence de bu tür girişimlerde insanların birbirini tanıması ve belirli bir uyumla hareket etmesi en önemli etken. Hatta neredeyse bütün süreç bu tür tanışmalardan ve etkileşmelerden ibaret (hedefler benzeştiği sürece). Tabi yalnızca konuşmakla olmuyor, birlikte zaman geçirmek, birlikte çalışmak, birlikte eğlenmekle yavaş yavaş bir yerlere varılıyor. Ya da olmuyor, insanlar farklı rotalara yöneliyor. Aslında Kardeş Bitkiler bahçesi fikri biraz da bu "birlikte bir şeyler yapma" ihtiyacından doğdu.

Kısaca ben de biraz kendiliğindenlikten yanayım. Birbirini yeterince tanıyan, güvenen ve uyumlu insanlar arasında mülkiyet ya da hak-hukuk sorununun olmayacağına, yolda karşılaşılabilecek ufak tefek ego meselelerinin çözüleceğine inanıyorum.

ceyhan

CeyhanT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön