Merhaba, 1 ay kadar önce benim için sadece uzak bir terim olan ''topraksız tarım'', günlerdir okuyup merak saldıgım bir konu haline dönüştü. Siz değerli ve tecrübeli ''topraksız tarımcılardan'' bana yardım etmenizi rica ediyorum. 20 adet aromas yediveren çilek fidesini ve 30 adet red robin domates fidesini topraksız tarımla yetiştirmek istiyorum. Domates fideleri şuan hayal aslında, 60 adet tohum siparişim gelecek bugünlerde, onları fide haline getirip ardından yarısını normal saksıda, yarısını da topraksız olarak yetiştirme hayali kuruyorum (Nasrettin Hoca'nın koyunların yünleriyle borçlarını ödeme hikayesi şeklinde

)
Ama bu işi balkonumda yapacağım, Adana gündüzleri zaten hala sıcak, akşamları biraz üşütüyor. Bu iş için 2 uygun balkonum var, birisi güneydoğu yönünde,ögleye kadar güneş alıyor ve esintili; diğeri ise doğu yönünde, akşama kadar güneş altında ve rüzgar almaz...
Kudret by.den besin kitleri de rica ettim, katı besin ortamında -perlit kullanmayı düşünüyorum? Bana uyarılarınız, yönlendirmeleriniz olursa çok mutlu olurum...