View Single Post
Eski 31-05-2006, 15:34   #168
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
YeşilAğaç,bitkinizde resimden gördüğümüz kadarıyla fizyolojik veya patolojik bir solgunluk var.

Aslında avokado yetiştiriciliğinde sorun olan bir solgunluk hastalığı var.Patojeni de bir mantar.Ancak sizin hastalığınız da o mu sadece resimlere bakarak bilemeyiz. Bakın bu hastalığa yakalanmış bir fidan ve sağlıklı bir fidan aşağıda. Maalesef bir tedavisi de yok.

Eklenti 1597

Avokado bunun dışında suya çok hassas ,basitçe anlatayım, aşırı sulama yaparsanız kökler havasız kalıyor ve solgunluk meydana geliyor, bitki boğuluyor.

Şimdi bütün bunlardan sonra,eğer bu benim avokado fidanım olsaydı,neler yapardım,
  • Öncelikle patolojik bir solgunluksa bitkimin kurtulma şansımın pek olmadığını bilirdim, bütün bunlara rağmen de yine de bitkim için gayret ederdim.
  • 3-4. boğumdan sonra fidanı tepesinden keserdim.İçinde iletim demetlerinde kararma varsa yapacak birşey yok.Fidanı atardım.
  • Ama eğer yoksa, devam eder fidanda kalan yaprakları keserdim, atardım.
  • Saksını değiştirir, köklerini kontrol ederdim, bozukları temizlerdim.
  • Forumda daha önce verilen önerileri okur oralardan oksijenli su solüsyonu ve aspirinli su solüsyonu tariflerini alırdım.
  • Kökleri aspirinli su solüsyonuna batırır 5 dakika tutardım.
  • Fidanı yeniden diker ve yine önceden tarifi verilen saksı harçlarını kullanır, sadece torf kullanmazdım.
  • Dikim sonrası oksijenli su solüsyonu verirdim.
  • fidanı bir daha asla çamur edecek şekilde sulamazdım.Az az sık su verir ama iki sulama arası toprağın hafifçe kurumasına izin verirdim,ancak bu kurumanın ölçüsünü kaçırıp bitkiyi strese sokmazdım.
Selamlar.

Eklenen Resimler

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön