View Single Post
Eski 10-11-2008, 10:53   #30
bonsaisan
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

Giriş Tarihi: 25-10-2005
Burhan kardeşim.Ben onur duyarım.

Lakin ağaçları üç boyutlu göremediğim için yönlendirmelerimde sorun olaçağında bildiğini üzere pek formlar konusnda birşeyler yapmak istemiyorum.
Sadece görsel olarak ileriye dönük çizimler yapıyorum.

Bakınız.
Öncelikel bir fidanlığa gidip.1 ila 2 yaşında ligusturm fideleri alın.

Bu fideleri anaç olan lıgsturm üzerine aşılayın.

Unutmayın bu uygulamada yanaştırma aşı **** birbiri içine giren dalçıklı aşı kullanmalısınız.

Mümkünse fideler plastik ufak saksıda **** torbada olsun.
5 adet fidan sizin işiniz göreçekdir.

BU fidanları dal oluşturmayı düşündüğünüz yere aşılayın.
KOrmayın aşı okadar zor değildir.
Sadece yara yerleri birbirine tam temas etmelidir.BU size deneyim ve tecrübe kazandır.
Aşılam işlemi......................

İstersenzi bu ay yahut ilkbaharda fideleri alın.

Anaç ağaçınız üzeridne uygunyerleri tespit edin.Daları burya konumladıraçağız.

Tespi edilen yerlere Yanştırma aşı yapaçaksanız.O ksımdaki kabuğu kulanmayı düşündüğünüz fidelerin gövde kalınlığını baz alarak keskin bir bıçakla kabuğu kesin aynı kesik boyutunu fidanda açın ve en azında bir yara yerinin anaçdaki yara yeri ile karşılıklı gelmesini sağlayın.

Ve bu yeri karşılıklı getidikden sonra rafya ile sıkıça bağlayın.

Püf nota yara yerleri rafya ile bağlama sıraında kayma yapmasın.Sonra yara yerini macunlayın.Bu yaraın nemli klmasını sağlıyaçak.İşlemi olabildiğince hızlı yapın.

15 ila 20 gün kadar sonra bağları çözün bu yaranın gelişimini engellemesin.

1 ay ila 1 ay sonra ki normalde 1aydır.Kaynayan yerin heen altından pay bırakarak.Fidanın yara yeri aldında ki köklerin bulunduğu gövdeyi budayrak ayırın ve bu köklü olan fidanı daha sonra kulanaçaksınız.
Zaten kaynama olduğunda iletim demetleri o yeni dalı artık anaçdaki ksımdan besliyeçeği için ağaçıız üzeridne yeni bir dala oluşmuş olur.

İŞlşem karmaşık hatta imkazsız gibi görünsede aslında özeliyapıldığında başarı %80 ila %99 dur.

Saygılar.

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön