View Single Post
Eski 29-05-2006, 10:58   #161
aodabas
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-05-2006
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve bu 6 sayfayı bir çırpıda okudum... yaklaşık 1 - 1.5 ay önde ilk kez yediğim (bir daha yiyeceğimi sanmıyorum) avakadonun tadını çok sevmedim... ancak çekirdekleri ilginç geldi nasıl dikileceğini bilmediğim bu çekirdekleri bir kaç yerinden delerek boş olan iki faklı saksıma gömdüm (üstten 3-4 cm derinliğe) ... bu saksılar 15-20 kadar ev içerisinde durdu daha sonra havaların ısınmaı ile birlikte balkona koydum ama direkt güneş ışığı almıyorlar.... büyük olan saksıma avakadodan ümidimi kestikten sonra 2 domates ve bir biber fidesi daha dikmiştim... gün doğmadan veya güneş battıktan sonra gerçekleştirdiğim sulama işlemleri sonucunda büyük saksımda #50 de olan görüntüyü elde edince bugun internetten araştırma gereği duydum... tabi asıl heyecanı hanımla birlikte dün yaşadık, az kalsın iddaaya girecktik ben diyorum kesin karpuz gibi bir bitkidir o diyor kesin ağaçtır... cahillik ne kötü şey... ... şimdilik minik avakadomuz domateslerimle birlikte kardeş kardeş büyüyor... acaba diğer saksıdakini çıkarıp kürdanlasuya koyma tekniğinimi denesem yoksa çürümüşmüdür.... ????
herkese iyi çalışmalar... (eskişehir)

aodabas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön