View Single Post
Eski 10-11-2008, 09:34   #449
Hüseyin Ovak
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şenol coca Mesajı Göster
Degerli agaçlar net. üyeleri 2.11.008 tarihinde Karacabey çavuşköyde pırasada yaptığımız çalışmayı görmeye gittik çiftçi arkadaşın yaklaşımından pırasanın güzel olduğu belliydi.Çaylarımızı içip hemen tarlaya yola çıktık.3 dönümün yarısı B5A lı diger yarısı kimyasal gübreli.B5A lı kısımda boylar daha yüksek sap kısmı daha geniş ve B5Alı kısımda saatin 14:30 olmasına ragmen salma yoktu diğer yarısıda tam tersi oldukça salıktı.2 bölümdende pırasa toplayıp aynı gün 2 ayrı yemek yaptık.Tadıda çok farklıydı.Resimleri sizlerin değerli yorumlarına bırakıyorum..
Evet; bu pırasa tarlası Çavuşköylü Kahveci İsmail'e ait...Yaz başında Kahveci İsmail'le görüştüğümüzde köydekiler pırasanın durumunun çok kötü olduğunu ve bu tarladan pırasa almayacağını söylemişler...Ben Kahveci İsmail'e B5A yı önerdim. O da amiyane tabirle ölmüş eşek kurttan korkmaz,denemekte fayda var deyip B5A yı kullandı...Ve sonuç ortada...

Aslında Sayın Selahattin Yılmaz'ın B5A hikayesi de ilginç...(Bu hikayeyi bazı üyeler Yalova fuarında dinlemişlerdi)..Selahattin hoca B5A kullanmaya en zor ikna ettiğimiz üyelerimizden..Ancak yine de B5A ya güvenemeyip,tarlasında kimyasal gübre kullanmak istemiş...Gübreyi almış ancak; gelirken küçük bir trafik kazası nedeniyle Kimyasal gübre yola dökülmüş ve Sayın Selahattin Yılmaz Tarlasında B5A kullanmak zorunda kalmış...15-20 gün sonra gördüğü gelişme O'nun da B5A ya inanmasını ve güvenmesini sağladı...
B5A ile alınan sonuçlar geldikçe B5A kullanımı da artarak devam ediyor...Üyelerimizin aldıkları sonuçları merakla bekliyor;Saygılar sunuyorum...

Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön