Meclisin gerekli kanunları çıkarması yetmiyor.
Merhaba,
4483 sayılı kanun, MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN.
1999 yılında çıkartılan bu kanunun amacı ve kapsamı güzel. Ama bu kanuna güvenerek başvurunuzu yapmak yetmiyor. Dilekçenizi işleme koyacak ve 4483 sayılı kanunun devamlılığını sağlayacak kişiler de görevlerini yapmakta ısrarlı olmalı
Siz yine bir amca, dayı, teyze bulun veya bir siyasi partinin desteğini alınız. Tek başına kanun yeterli olmuyor. Kanunu işletecek olan insanlar olduğuna ve o insanların da görevlerini yapmayacağı ihtimalini bir düşünürseniz, kaç kişiyi şikayet etmek zorunda kalacağınızı hesaplayın.
Şikayet ettiğiniz kişiyi soruşturan kişiyi ve onu soruşturacak kişiyi de şikayet ederken konudan ve hedeften epeyi uzaklaşırsınız.
Başvuruyu yaptığınız il veya ilçe bir de küçük bir yerse, herkes birbirini tanıyorsa işler daha da zorlaşabiliyor.
Şunu unutmayın.! Kanunları işleme koyup, yürütecek olanlar yine insanlardır. İsterlerse görmezden gelirler, hasıraltı yaparlar, sümenaltına koyarlar. . .
Saygılar
|