View Single Post
Eski 09-11-2008, 12:01   #13
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Sayın Limon, herkesin herşeyi bilmesi mümkün değil. Ben bildiğim kadarını açıklıyayım, eksikleri uzman arkadaşlar tamamlasın.

İlk olarak elektiriği mekanik olarak üretebilmek için bir dinamoya ihtiyacımız var. Bu dinamoyu çeşitli şekillerde döndürebiliriz. Rüzgar da kullanılan hareket kaynaklarından bir tanesi.

Rüzgarın döndürdüğü pervaneler aynı zamanda dinamoyu döndürür. Bu dinamo pervanelerin ortasında yer alır. Fakat üretilen elektirik düşük voltajdadır ve doğru akımdadır(DC). Bunu evde kullanabileceğimiz alternatif akıma (AC) ve uygun voltaja (220V) çevirmek için inverter gerekir. Fakat dinamo ile inverter arasına pervane dönerken şarj olacak, rüzgar kesilip pervane durduğunda akımın devamını sağlayacak bir parça konulur ki, bu da aküdür.

Maliyet hesabında ise ilk olarak belirlenmesi gereken faktör, sizin enerji ihtiyacınızdır. sadece 12 v luk bir su pompası çalıştıracaksanız küçük bir dinamo ve akü size yeterli olacakken, bir evin tüm ihtiyacını tüm karşılaycaksanız almanız gereken dinamo büyüyecek, akü sayısı artacaktır. ve 220 V elektirk gerekeceği için inverter'de gerekecektir.

http://www.unalelektrik.com/ sitesinde fiyatlar hakkında bilgi var.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön