View Single Post
Eski 07-11-2008, 17:50   #445
eylems
Ağaç Dostu

eylems's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2008
Sayın Hüseyin Ovak, Yalova'daki fuar gezisi sebebi ile olan tanışmamızda bizlere sunduğunuz B5A sıvı organik gübreyi eve gelir gelmez denedim. Bu denemeyi tüm çiçeklerimde yaptım. Genel olarak bitkilerimin yapraklarında koyu yeşil ve ipekimsi bir görüntü oluştu. İki fotoğraf ekleyebildim. Bunun sebebi web cam e saksıları taşıyamamamdandır. Birinci fotoğraftaki cam güzeli B5A yı vermemden 5-6 gün sonra çoştu nerede ise yaprakları görünmüyordu. Fotoğraf çekmek için asılı oldu yerden almaya çalışırken çoğu kırıldı çiçekleri de bu kadar kaldı ( olsun budanmış oldu, üstünde bir sürü tomurcuk var nasıl olsa ) Diktiğimden buyana hiç bukadar çiçekli olmamıştı. İkinci fotoğraftaki bitkim ise yaklaşık 20 günde, kalemle gösterdiğim yerden boy attı. Yaprakları çok sağlıklı görünüyor. Genel olarak yapraklı bitkilerimde canlılık, ipeksi parlak bir görünüm, çiçekli bitkilerimde ise; yaprak gelişimi yine mükemmel ayrıca bol çiçek açma ve tomurcuk verme eğilimi gördüm. Yine pencere önünde yetiştirdiğim artık sökmeyi düşündüğüm biberlerde, havanın soğumuş olmasına, güneşli hava olmamasına rağmen bol çiçek ve meyve vermeye yatkınlık farkettim.

Bitkilerimdeki gözle görülür farkı izledikten sonra, B5A'yı memleketteki bağımda bulunan deveklerde denemeye karar verdim. Gelişmeleri yine buradan sizlerle paylaşacağım.

Eklenen Resimler

eylems Çevrimdışı   Başa Dön