View Single Post
Eski 07-11-2008, 10:58   #6
bluecrop
Ağaç Dostu

bluecrop's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinaninci1 Mesajı Göster
bluecrop cevabın için teşekkürler.
Zaten pergole sistem için afaki bir rakkam arıyorum, net bir fiyat olmayacağını 3 aşagı 5 yukarı olacagını biliyorum.

Burda bir bahçeyi gezdim, fakat sahibi yoktu konuşamadım.
Ölçümleme yaptım, aşagıdaki tablo gibi kurulmuştu. 5X6 olarak yapılmış,
kiwileri 6 metre üzerine 3 metre araylan dikmiş, bayagı bir direk tasarufu saglamış, ama verim ve kalite ne olur bana 3 metrede bir çok yakın geldi.
kurulum
direk kiwi kiwi direk
bu konuda fikrini alabilirmiyim.
Saygılar
Kivi saçak kök yapısı itibari ile dikilen arazinin enine yayılım gösterir.Ortalama 7yaşına ve ekonomik verim çağının zirvesine çıkmış bitkinin kökleri 2,5 m çaplı bir alanda sağlıklı gelişir . Bu değerler tesisi aşamasında verim ve kalite açısından dikkate alınmalıdır . zira iki bitki arası mesafenin kısa tutulduğu durumda birçok hastalığa davetiye çıkarabileceği gibi(güneşlenme ,toprak nemi) bitki kökleri birbirleriyle beslenme yarışına girecek ve dolayısıyla kalite ve verimi olumsuz yönde etkileyebilecektir .(dikimde mesafelerin kısa dutulması çoğu zaman birim alandan ilk yıllarda alınan meyve verimini artırdığı görülsede , kivi bitkisinin 20-25 yıllık ekomomik ömrü dikkate alınınca , gelişimin ileriki yıllarında yaşanacak sorunlar maliyeti daha da artıracaktır.)
tavsiyem bitki direk arası 2,5m ,iki direk arası 5m olarak planlamanız . kaliteli fidan konusunda tedarik sorunu yaşarsanız aşılı fidan temin edebilirim .....
saygılar

bluecrop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön