View Single Post
Eski 06-11-2008, 22:43   #11
cemboa
Ağaç Dostu
 
cemboa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2005
Şehir: izmit
Mesajlar: 662
Tekin normal gübreler mevcut yapı üzerinde gelişmeyi sağlar.Gübre çeşitleri genelde npk kimyasalların farklı oranlarından oluşur.Bonsai gübresinide normal gübrelerden ayıran tarafı light olması değil npk oranının farklı olması.Bu farklı oran mevcut yapının gelişmesiyle beraber mevcut yapı üzerinde ekstra dallanmalar sağlar.
Yukardaki yazımda uçları derken en uçları olarak yazdım.Bonsai adaylarınız sürekli yukarı doğru mevcut dallar ile büyümek istiycek.Bonsai yaparken amacımızın Minyatür bir ağaç görünümü elde etmek olduğunu düşünürsek bonsai gübresi kullanma gerekliliğide burdan ortaya çıkıyor zaten.
Aslında bu söyleyeceğim konu tartışılabilir ama ben dediğinizin tam tersini düşünüyorum.Fakat daha önce bende sizin gibi düşünüyordum yani bitmiş bonsaiye bonsai gübresi kullanmak gerektiğini düşünüyordum.
Bonsai yapım aşamasında gövde ve dal formunu geliştirip dallanmayı arttırmak için bonsai gübresi kullanmak gerekir.Fakat daha sonra bonsai formunu tamamlamış dallanmasını tamamlamış bir bonsai için bonsai gübresi çokda şart değil diye düşünüyorum.Bu açıdan normal gübre kullanılacaksa formunu tamamlamış bonsaiye kullanılabilir.

cemboa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön