önerilerin için çok teşekküerler bonsaireef. açıkcası bende senin dediğin gibi düşündüm. soldaki dalı bırakmak niyetindeyim. ayrıca o dalın devamında sağa doğru kıvrılan cok güzel bir dal daha var ve onuda biraz telleme yardımıyla informal upright olacağı kanısındayım. ama yapabilirmiyim onu zaman gösterecek

. birde budamamı önerdiğin sağdaki dalların bir kısmından deadwood yapsam nasıl olur sence

çok şeymi istemiş olurum. aslında ben Slanting tarzı istiyordum ama bu ağaçla zor olacak gibi. yinede bir çılgınlık edip deneye de bilirim. birde toprağın üzerindeki kökleri keseyim mi yoksa geliştireyim mi karar veremedim. boyut olarakta aslında ilk başta 30 ile 50 cm arası bir bonsai istiyordum. ama o gövde kalınlığına sahip uygun bi fidan bulamadım. bu fidanın gövde çapı yaklaşık 1.5 cm civarında. oda yaklaşık 9 cm civarında bir ağaç için uygun. sanırım vermek istediğim şekle karar verip budadıktan sonra biraz daha gövdesi kalınlaşsın diye büyük saksıda bekleteceğim. ama başka birşey önerirsenizde ****** açığım

. şimdilik aklıma gelenler bunlar. yardımlarınız için tekrar teşşekkür ederim.