Soya ve ürünlerini alırken paketin üzerinde "Genetiği ile oynanmamıştır" notu olanları tercih etmek gerekiyor. Ben kıymasını yemeklerde ve köftede, ununu ekmek ve diğer hamur işlerinde kullanıyorum. Fazla yadırgamadım. Genelde bir gıdanın sağlıklı olduğunu düşünürsem, ben kendimi alıştırmaya çalışırım zaten. Soya da başka özelliklerinin yanısıra benim için sağlık açısından değerli bir besin.
Belli bir yaşa kadar hep sevdiğim zararlı şeyleri yedim. Ne var ki, bir süredir ailemin bir ayağının tümüne yakını kanserle içli dışlı ve yavaş yavaş sıra bizim nesile gelmeye başladı. Bu yüzden artık sağlıklı beslenmeye yöneldim. Hele annem, genetik olma olasılığı çok yüksek olan kolon kanseri olduğu için bu daha da gerekli oluyor. Annem 75 yaşında yakalandı bu hastalığa, 7 yıldır aslanlar gibi savaşıyor. Üstelik bir de, bir ameliyatında hastane mikrobu kaptırıp, alelacele taburcu bile ettiler. Onun bu kadar dirençli olması belki de zamanında yediği içtiği şeylerin saflığı, soluduğu havanın temizliğiydi. Ben kendi adıma bu kadar şanslı olacağımı sanmıyorum. Koşullar giderek kötüleşiyor. Bu yüzden hiç değilse gıdalar konusunda elimizden geleni yapalım.
|