Günaydın arkadaşlar. Yazılarınızı, özellikle bal ile ilgili olanları merakla takip ediyorum. Ufak bir ilave yapayım:
Maçahel'i duymayan kalmamıştır. Gürcistan sınırındaki ikiye bölünmüş harika bir köy. TEMA yakın zamanlarda organik bal üretimi çalışmalarını bu köyde yapacağını belirtmişti yanlış hatırlamıyorsam. Artvin'de yaşayan üyemiz Yale bu konuda daha sağlıklı bilgi verebilir. Olmazsa biraz araştırır son durumla ilgili size bilgi aktarırım.
Bal almak isteyen arkadaşlar: Gerçekten şifanın peşindeyseniz biraz paranıza kıyın ve araştırıcı olun market reyonlarından bal almayın...
Bir organik tarım haberi de Rize'den. Hemşin'in suni gübre ve zirai ilaçlardan en az etkilenmiş yüksek bölgelerinde organik çay tarımına başlandı. Yalnız yüzdeyüz organik üretimin kademeli olarak birkaç yıl içinde gerçekleşeceği belirtiliyor ( Tam arınmanın sağlanabilmesi için ) İlk ürün piyasaya sürüldü mü bilmiyorum sizin için araştırayım...
Küçük bir not:
Paşabahçenin ürettiği en büyük boy, saplı, çift kapaklı kavanozlardan aldık. Onları damacana niyetine kullanıyoruz. Yayladan aldığımız suyu muhafaza ediyoruz. Denizakvaryumu, plastik damacanaların dibindeki üçgenlerde biri yediyi beşi araştırmaktan çok daha iyidir diye düşündük ( Diğer yazılarınızı da takip ediyorum ). Bir de yeri geldikçe yoğurt, konserve, zeytin yapımında kullanılabilir ya da pirincinizi, bulgurunuzu vs. saklayabilirsiniz...
|