Bahçenin bulunduğu şehir : İzmir-Alaçatı
Bahçenin büyüklüğü : Toprak alan 40 m2
Bölge : 9b
Bahçenin rüzgar ve güneş alma durumu :Rüzgarlı ve her yıl daha az güneş almakta
Bahçe'nin türü : Konut
Bahçenin geçmişi :Ev 2001 yılın da yapıldı ,böylece ilk kez bahçe sahibi oldum.Son 6 yıldır bahçe ile ilgileniyorum.
Başlangıçta yardım almadım.2008'den beri Ağaçlar Net.'den yardım almaktayım
Bahçenin bakımı :Bakımıni kendim yapıyorum ,son yıllar da büyüyen ağaçlarımı budamak için yardım alıyorum.
Bahçe de ek alan :Güllerimi sardırdığım küçük bir çardak ve yine küçük bir süs havuzum var.
Bahçe için hayalim :Mümkün olduğu kadar sadeleştirmek
Bahçe sınırı içindeki bitkiler :10 yıl önce dikilen 2 zeytin ağacı
8 yaşın da nar ağacı
Limon
Turunç
Vişne
Erik
Elma
Duvar sınırlarında ise 7 yetişmiş ağacım var, 6 ağacı da yer darlığından sökmek zorunda kaldım.
4 sarmaşık gül ,2 adet leylak ,4 adet japon gülü ,2 adet mavi yasemin,2 adet
begonvil ,2 adet hedera ,1 adet asma ,passiflora
Bahçenin sulama durumu :Musluk suyu kullanıyorum ,saksılar da ki bitkiler için yağmur suyu biriktirmeye çalışıyorum ( kış ayların da ).
Özellikle ilgilendiğim bitkiler : Her yıl değişiyor.İlk yıllar meyve ağacı ve sebze idi ,sonra soğanlı bitkilere yoğunlaştım şu sıralar ise su bitkiler ilgimi çekiyor.
Hatalarım :Hiç bir araştırma yapmadan bahçe oluşturmaya çalışmam en büyük hatam oldu. Bunun sonucunda diktiğim bir sürü meyve ağacı (çoğunu geliştikten sonra sökmek zorunda kaldım). Bahçenin bulunduğu bölgeye uygun olmadığı halde heveslenip aldığım bitkiler (sonu hüsranla bitti ).
İyi ki yapmışım dedikleriniz :Yaz boyu yüzümü güldüren begonvillerim ve
havuzcuğum .
Evime üç yıl önce yerleştim.Yeşile hasta olduğum halde hiç bir tecrübem yoktu.
Küçücük bahçeye 11 tane meyve ağacı diktim. Bunu dışında, çin gülleri, begonvil, maviş, bir türlü yüzümü güldürmeyen ortancalar, sarmaşık gülleri, solanum...
Kısacası, gözümün görüp gönlümün istediği her güzeli alıp diktim. Çoğunda da başarısız oldum.
Ben rengarenk bir bahçem olsun istiyordum. Hatalarımı düzeltmeme yardım ederseniz çok sevinirim.
Teşekkür ederim.