Sevgili denizakvaryumu. Bal hakkında verdiğiniz bilgiler gerçekten dikkat çekici. Bundan birkaç yıl önce okuduğum bilimsel bir çalışmanın sonuçları beni çok etkilemişti. Yetişkin bir erkek -ki yanlış hatırlamıyorsam yaşı 45 ti- labaratuvar ortamında tecrit ediliyor. 6 ay boyunca doğal bal ile beslenmesi sağlanıyor. İçecek olarak ta sadece su ve bal şurubu veriliyor. Sonuç müthiş. Tecrit ortamından 15 yıl gençleşmiş olarak çıkıyor. Buna organları da dahil. Mucize gibi birşey bu. Bu derece yenileyici etkisi olan bu gıdanın mutlaka kanser hastalarında da etkisi olacaktır. Daha önce yazdığım gibi anneme düzenli olarak küçük miktarlarda karakovan balı denilen saf baldan yedirdik. Bu balı çok güvenilir ellerden temin ettik. Pazar ya da marketlerde de çeşit çeşit ballar satılıyor. Ama güvenemediğimiz için bu tür ballardan vermedik. Ben etkili olduğuna inanıyorum. Zira ilk dönemlerdeki haliyle şimdiki hali arasında ciddi farklılıklar var. Herşeyde olduğu gibi balında doğalını arayıp bulmak lazım.
|