View Single Post
Eski 02-11-2008, 18:19   #1
alice
Ağaç Dostu
 
alice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2007
Şehir: ORDU
Mesajlar: 232
sakarca (sütlücen) kızartması

sakarca/sütlücen kızartması

Karadenize özgü bir yemektir.
Sakarca doğal olarak yetişir.
Topraktan sökülen sakarcalar köklerinden arındırılarak iyce yıkanır.
Kısa bir süre haşlanır.
Haşlandıktan sonra sıkılarak (haşlama suyundan uzaklaştırılarak) yağ konulmuş tavaya ince tabaka olarak yayılır.
Pişme süresinin sonuna doğru üzerine yumurta kırılır.

Merak eden arkadaşlar için sakarca bitkisi
http://selince.selinozgur.com/images/sakarca0.jpg

Nivik kavurması (fırınlanmış darı unundan yapılmış mısır ekmeği içine ufalanırsa tadına doyulmaz),
Kabakucu kavurması,
Kaldırık kızartması gibi karadenize özgü birçok yemekler var.

Bu bitkilerin hepsini kendi bahçemizden topluyoruz ve annem pişiriyor , bana afiyetle yemek kalıyor.

alice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön