sakarca/sütlücen kızartması
Karadenize özgü bir yemektir.
Sakarca doğal olarak yetişir.
Topraktan sökülen sakarcalar köklerinden arındırılarak iyce yıkanır.
Kısa bir süre haşlanır.
Haşlandıktan sonra sıkılarak (haşlama suyundan uzaklaştırılarak) yağ konulmuş tavaya ince tabaka olarak yayılır.
Pişme süresinin sonuna doğru üzerine yumurta kırılır.
Merak eden arkadaşlar için sakarca bitkisi
http://selince.selinozgur.com/images/sakarca0.jpg
Nivik kavurması (fırınlanmış darı unundan yapılmış mısır ekmeği içine ufalanırsa tadına doyulmaz),
Kabakucu kavurması,
Kaldırık kızartması gibi karadenize özgü birçok yemekler var.
Bu bitkilerin hepsini kendi bahçemizden topluyoruz ve annem pişiriyor , bana afiyetle yemek kalıyor.
