[QUOTE=ebrub;309322 Adalet Hn etli pilavınızın tarifini rica edebilir miyim?
Bu arada bu linkten sipariş verelim mi sarıkılçık için,bahsedilen pirinç midir?[/QUOTE]
Sevgili Ebrub;
Etli pilav çok kolay, pilavı herzamanki gibi pişiriyorsunuz, nasıl tercih ederseniz, ama ben etli yapacağım zaman sade yapıyorum.
Tercihinize göre dana veya kuzu eti(kuzu tercihimdir)cevizden büyük kemiksiz et parçalarını teflon tencerede pişiriyorum, pişerken üzerine on dakika duracak kadar bir tane defne yaprağı koyuyorum, eşim defne yaprağından fazla hoşlanmadığı için çok tutmuyorum tencerenin içinde.
Et kendi suyunu çekip pişince, yaklaşık bir saat sonra, kendi yağıyla hafifçe kavuruyorum, bu arada etin yağlı olmamasına dikkat etmek gerekir, yağlı et pilav ile çok ağırlaşır çünkü.
Daha sonra servis yaparken, servis tabağına aldığınız pilavın üzerine et parçalarını dizin, isterseniz eti ve pilavı tencerede karıştırabilirsiniz, ancak yemeğiniz artarsa tekrar ısıtmak zor olur.
İşte hepsi bu kadar, yanına bir çorba bir de salata başka yemek yapmaya gerek yok.
Afiyet olsun.
Ben dün linkten sipariş verdim, siteyede üye oldum ama aktivasyon maili gelmedi daha.
Sanırım yarın iletişime geçebiliriz.
|