View Single Post
Eski 14-07-2006, 11:19   #28
bonsaireef
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2005
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sule
Güzel bir çalışma ellerine sağlık Bonsaireef! Bir sorum olacak: Bu, ağaç grubuna girmeyen her mevsim yapraklanabilen, dal verebilen bitkiler için de yaprak küçültme işlemi var mı acaba? Hiç denediniz mi? Benim sardunya üzerinde denemek istedim. Yalnız ağaçların yaprak küçültme işlemine olumlu yanıt vermesinin sebebi, erken yaprak dökümü zannetmeleriymiş. Sardunya gibi bitkilerde böyle bir yaprak döküm vakti yok. Acaba bu teknik bu bitkilerde de işe yarar mı?
Teşekkür ederim.
Yaprak küçültme işlemi için ben mineyi göz önünde bulundurarak cevap vereceğim.Minede dallanma arttıkça yapraklar küçülüyor.Dalın büyümesine izin verirsen yapraklarda büyük oluyor.Minede yapraklar gövdenin iki yanından sağlı sollu çıkıyor.Buranın üzerinden gövdeyi koparınca hemen iki yaprağın dibindende dal veriyor.Sonra bu dallarada aynı işlemi yapıyorsun ve kısa zamanda dallanmasını sağlıyorsun.Hemde yapraklar küçülüyor.

Sardunya konusunda yorum yapsam yanlış yönlendirebilirm.Bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse daha doğru olur.Fikrimi söylememi isterseniz oda dallandıkça yapraklarını küçültecektir.
Bu arada sardunyanın bonsaisi oluyor.

(Sardunya konusu devam edcek olursa yeni başlık açarız ve bonsailerinin resimlerini ekleriz.Bonsaide pek kullanılan bir bitki olmadığı için başlık açmadık.)

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön