View Single Post
Eski 13-07-2006, 18:38   #69
bonsaireef
Ağaç Dostu
 
bonsaireef's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2005
Şehir: Şu an Mersin
Mesajlar: 1,742
Konu başlıkları birbirine girmeye başladı.Düzenli olsun diye Toplantılar, Kaynaklar, Haberler, Satış da sorduğun soruyu burada cevaplayayım.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blackout
bir merak ettiğim konu daha var aslında,
mesela bir küçücük bonsailer var, avuç içine sığabilen saksıların içinde, orta boylular var, sanırım senin minen gibi, bir de gayet düyük olanlar var, normal saksıların içinde..
bu üçünün orijinleri arasındaki fark nedir? yani tohumdan başlayınca küçükler, fidandan başlayınca ortalar filan mı oluyor.
Tohumdan başlayıp çok büyük bonsailer yapabileceğin gibi fidandan çok küçük bonsailer yapabilirsin.Bunun için bir sınırlama getirmenin anlamı yok.

Şöyle birşey var; tohumdan yetiştireceğin bonsai için çok zaman harcamalısın.Bir fidanla başlarsan bu fidanın o hale gelinceye kadar harcadığı zamandan kazanmış olursun.Onun için tohum yetiştir çok zevklidir ama fidanların olup onlarla çalışmaya başladıktan sonra.Tohum primer olmasın.

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön