Madem bütün oklar beni gösteriyor şöyle söyleyim.Yaklaşık 10 yıldır ben köpek besliyorum son 2 yıldır yaşımın daha ilerlemesi sebebi ile köpekler dünyasına daha çok araştırmaya başladım.İstediğim köpek her alanda gerçekten başarılı olmalıydı.Diğer köpeklerle ve diğer hayvanlarla olan ilişkisi olsun (bunları eğitimsiz bi köpeği baza alarak yazıyorum) çocuklarla olan ilişkisi diğer insanlara karşı olan ilişkisi vs bakarak köpekleri inceledim.Her köpekte illaki sabihini koruma evini koruma istedi vardır.Bu istek dogoda daha ağır basıyordu.Vede bende az bulunan bende olsun isteği var.Böyle bi araştırma yaptım köpekler aleminde hoşuma giden 3 ırk oldu.1 ARGENTİN DOGO,2 CANE CORSO İTALİANO,3AMERİCAN BULDOG.Cane corso çok iyi idi hatta şöyle söyleyim dogodan tek farkı rengi siyahtı.Renginin siyah olması sebebi ile eledim.American bulldog ta çok iyi idi bunuda renklerinde değişiklik gösterdiği için eledim.Geriye sadece argentin dogo kaldı ve beyaz renge olan aşkımda beni bu gerçekten kusursuz olan ırkı almaya itti.Çok uğraştım,çok fazla para harcadım,günlerce evimden uzak kaldım,ama sonunda kendi yerinden yani arjantinden bi argentin dogo getirttim.İlk başta çok düşündüm yeni aldığımda ben acaba hatamı ettim,ben salakmıyım gidip bi köpek için bu kadar para harcadım bu kadar uğraştım.Ama şimdi bakıyorum salak değilmişim gerçekten harika tek kelime ile mükemmel bi köpek hiç eğitim verilmeden bu kadar şeyi yapması olsun çocuklarla oyun oynaması beni o kadar çok sevindiriyorki anlatamam.Ben bu nedenden dolayı bu kadar sert çıktım lütfen yanlış anlamayın eğer bi kusurum olduysa özür dilerim.
saygılar...
|