View Single Post
Eski 31-10-2008, 16:34   #163
envor
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kahyanur Mesajı Göster
neden (KCL) potasyum klorür kullanıyoruz? Yaptığım araştırmalarda sebzeler klora hassas oldukları
Bilgilerinize.

- Potasyum Klorür (KCL)

üreticilere pazarlanmamasına rağmen üç besinli kompoze gübre yapımında en çok kullanılan bir gübredir.
Bünyesinde etkili madde oranı (K2O) % 50 ve % 60 K2O ihtiva eden iki tipi mevcuttur. Bünyesinde klor (Cl) bulunması nedeni ile topraklarda tuzluluk meydana getirebileceği için
doğrudan gübre olarak kullanılmayıp
üç besinli kompoze gübre üretiminde kullanılmaktadır.
üç besinli kompoze gübrelerdeki potasyumun kaynağı potasyum klorürdür. sodyum klorür

http://www.toros.com.tr/turkce/ud_zeytin6.asp
Sevgili kahyanur; Sizin baktığınız link zeytin yetiştiriciliği ile ilgili, aynı zamanda toprakda yapılan bir yetiştiricilik, ben zaten bu gübre recetesini verirken vede konu başlığıda zaten topraksız tarım, topraktaki bitkilere verilmesi için yazmadım, topraksız tarımda domates yetiştiriciliğinde potasyum klorura ihtiyac var, onun için oraya ekledim, sebebide domatesin renginde ve tadında istediğim etkiyi kazanması içindi, hatta bu yetmemiş gibi bakın birde sodyum molibdat eklemişim
Umarım sorunuza cevap verebilmişimdir
Saygılarımla... envor
Not: Bazı sorulara amatör yetiştiricilik yapan arkadaşlara yetecek kadar cevap veriyor ve detaya girmiyorum, bunun sebebide verdiğim cevabın amatör yetiştiricilik yapanlara yeterli olduğuna inandığım içindir.

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön