View Single Post
Eski 31-10-2008, 16:03   #27
ERKAN1974
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baldaş Mesajı Göster
Harika, muhteşem, eline emeğine sağlık, Balkonun cennete dönmüş. Komşular kıskanmasın nazarlık tak...
Komşular gerçektende kıskandı. Göz hakkı dedik gözü kalanlara verdik. Nazar son zamanlara doğru 2 domatesime hastalık vurarak kendini gösterdi. Sordum forumdaki arkadaşlara amansız hastalık dendi. yapacak birşey yok dendi bulaşıcı dendi. Kaldırdım attım bahçeden hemen sağlığı bozulanları. Diğer sağlıklı olan domatesleri böylelikle kurtardım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Ellerinize sağlık. Gerçekten insanın kendi yetiştirdiklerinin lezzeti bambaşka oluyor.

Yetiştirdiklerimi paylaşmayı çok seviyorum ama buzdolabının bir köşesine atıp, unutacak kimseye vermiyorum. Eskiden satın alıp, yıkamaya üşenip çürüttüğüm Ispanakların, Kıvırcıkların kıymetini kendim yetiştirmeye başlayınca anladım. Artık tek yaprağı bile çöpe atmadan düşünüyorum
İnanın tadı başka her zerresine özenerek yiyorsunuz.
Biberlerim oldukca fazla oldu. Biz ve çevredekiler yemeye yetişemedi.
Toplam 20-25 kök falandı fazla dikmişim galiba.
Seneye 2 büyük saksı biberlikten başka yapmıyacağım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oceanheart Mesajı Göster
Erkan bey tebrik ederim,
Bitkileriniz çok sağlıklı görünüyor, ben balkonunuzun ne yöne baktığını ve önünün açık olup olmadığını doğrusu merak ettim.Zira saksılar balkonda çok fazla güneşe maruz kaldığında köklerde problem yaşanır normalde ama sizinkilerde böyle bir emare göremedim.
Elinize sağlık
Asıl etken bumu bilmem balkonum L biçiminde Yüksek binaların dibinde. Sabahları salatalık biberler fasulyeler 9 ile 11 arası tam güneş görüyor. sonra bina kesiyor güneşi . Saat 2 civarı tekrar geliyor güneş domatesler bundan sonra güneş görmeye başlıyor ve diğer tüm ürünlerde yine güneş görüyor. Saat 5-6 civarına kadar görüyor güneşi . sonra güneş yok. yine bir binanın arkasına geçiyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mermaid Mesajı Göster
Erkan bey; gönülden kutlarım sizi. Çok güzel olmuş insan isteyince neler başarabiliyor.
İmkanları nasıl zorluyor bunu gösterdiniz bizlere.
Elinize sağlık

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aliş Mesajı Göster
Tam bir rüya gerçekleşmiş benim rüyam.Ellerinize sağlık Erkan bey, harika bir balkon bahçeniz olsa neler yapardınız kimbilir
Ev kendi evim. Ama hayalimdeki ev bahçeli müstakil bir ev ******.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ServetAydoğan Mesajı Göster
Gerçekten çok başarılı bir çalışma olmuş, tebrikler.
Bana özenip benle başlayan arkadaşlar var.
Onlarınki böyle olmadı.
Hatta bahçesine dikip busene doğru düzgün verim alamayan tanıdıklarım var. Oysaki geçen senelerle verim alıyorlardı.

Ben bu işi şuna yordum.
2 çocuğum var. Yaz aylarında evin içinde şişirme bir havuza su doldururlar ve sıkılınca terleyince buna girerler. serinlerler. O suyu ziyan olmasın diye onlara dökmemelerini söyledim. Yaklaşık 6 kova (her bi kova 20 lt.) su çıkıyor o havuzlarından bende o suyu kullanıyorum. O su kullanılmış su olduğundan verimli olmadı bahçe, O su dinlenmiş su olduğundan verimli oldu diye ben yorumluyorum. Çünkü diğer arkadaşlar çeşmeyi açtıkları gibi suladılar bahçelerini. sanırım şebeke suyunun kloru fazlaydı bu sene.

Hepinize Beğendiğiniz ve Yorumladığınız için teşekkür ediyorum.

ERKAN1974 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön