View Single Post
Eski 31-10-2008, 08:32   #69
emre111
Yeni Üye

emre111's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2008
rica ederim cybel,
ben de ilk defa tohumdan yetiştiriyorum, aslına bakarsan kaktüslerle ilgilenmeye yeni başladım. o yüzden pek bilgili değilim; sadece ingilizceden türkçeye çevirdim metni.

resimde benim tek minik kaktüsüm ve plastik kap içinde tohumdan çıkmasını beklediğim kaktüslerim var. kabın içinde bir derece var böylelikle içerideki sıcaklığı görebiliyorum. genellikle 23-24 derecede duruyor. kabın üstünde de 18 wattlık grolux yetiştirme lambası var ve bir zamanlayıcıya bağlı olduğundan 17 saat ışık veriyor. 7 saat de karanlıkta kalıyor tohumlar bir günde.

aslında birşey itiraf etmeliyim: bu benim ikinci tohumdan üretme denemem. birincisinde başarılı olamadım. birincisinde yetiştirme ışığım ve zamanlayıcım yoktu. kafama göre normal küçük florasanı açıp kapatıyordum üstünde. sonra tohumları çok fazla derine gömmüştüm. sıcaklık da 18 lere düşüyordu zaman zaman. kısacası çok üstüne düşmemiştim ilkinde çünkü tohumların çıkacağını düşünüyordum ama tabi hiçbiri çıkmayınca işin daha ciddi olduğunu anladım.

ayrıca ilkinde toprağı sterilize etmiştim fırında ama şimdi de onu yapmadım. keşke yapsaydım diyorum. umarım çok önemli değildir bu sterilizasyon işlemi...

Eklenen Resimler

emre111 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön