View Single Post
Eski 30-10-2008, 17:31   #16
CeyhanT
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çekirdek Mesajı Göster
Sevgili CeyhanT, hemen yanıt vermeyişimizin bir nedeni de
http://www.agaclar.net/forum/showthr...+bilgisayar%FD başlığında okuyabileceğiniz gibi Akdeniz Üniversitesi projesinin bizde bıraktığı çekincedir. Bu yüzden bloğunuzu ısrarla okumak istedik. Ve tohum gönderiminden önce de sizi buradaki mesajlarınız sayesinde tanımak istedik.
Merhaba Çekirdek,

Sözünü ettiğiniz çekince bence çok anlamlı.
Ben ve arkadaşlarım, 2006 Aralik'ta çıkan Tohumculuk Yasasi'ndan dolayi cok kaygiliyiz. Tohumlarin patentlenmesi, genlerine müdahale edilmesi ve ticarilesmesinin hic de hayra alamet olmadigini dusunuyoruz. Akdeniz Universitesi'nin girisimine de (dogayla ilgili ucu kar amacina giden butun girisimler gibi) son derece dikkatle yaklasilmasi, hatta acikca karsi cikilmasi gerektigini dıusnuyorum. Türkiye'de tohumculuk sektörünün palazlandirilmasi çabalari yogunlastigindan bu yana (ikiz cocuklarimin dogumuyla araya bir kesinti girmis olsa da) arkadaslarimizla birlikte bu konuda neler yapabiliriz diye dusunuyoruz. Diger bircok kisinin de dusundugu gibi, takasa ve yardimlasmaya olanak verecek bir tohum kutuphanesi olusturma fikri bu surecin bir urunu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Bahçeye gitmeden önce, özellikle Ankara'lı arkadaşlarla konu hakkında bir toplantı yapmak istemez misiniz?

Öncelikle sizleri tanıyalım,sizler bizi tanıyın, bu proje ve sonrası için neler planlıyorsunuz vs.ayrıntılı konuşma olanağı olur...

Sonrasında kardeş bitkiler bahçesine hep beraber gidilir. Ben şimdiden bir araba ve 3 kişi ile gelmeye-görmeye niyetliyim.

Selam Denizakvaryumu,

Bu forumdaki enerjiyi ve heyecani görmek beni çok sevindirdi. Ankara’da üzerinde çalıştığımız konulara (kardeş bitkiler yöntemi ve ekolojik yerleşim) ilgi duyan arkadaşlarla
ilk fırsatta toplanalım. Gelecek hafta içi bir akşam ya da hafta sonu nasıl olur?

Bu Cumartesi gidişimizi yarin organize edeceğiz. Planımızı foruma yazmaya fırsat bulamazsam gelmek isteyenler için ceptelim 5332119108dir

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
[B] (Bir de son imece evi gelişmelerinde; kooperatifleşme-arsa alımları vs. de sanırım bir takım anlaşmazlıklar olmuştu.
Bu kardeş bitkiler bahçesinin oradaki kopmalarla veya anlaşmazlıklarla bir ilgisi var mı?)
İmecevindeki gelişmelerden dolaylı olarak haberdarız, ama bizim projemizin orayla ilgisi yok. Bir de biz hicbir seyden kopamayanlardaniz

CeyhanT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön