Konu: Pilav
View Single Post
Eski 30-10-2008, 08:25   #12
Adalet Yağcı
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Merhabalar, ben yıllar önce Çorum Kargı dan piriç getirtmiştim, öyle çok gösterişli değildi, orta irilikte biraz tombulumsu, üzerinde ince ince kırmızı çizgileri olan bir pirinçti.
Bu pirincin lezzetini başka hiç bir pirinçte bulamadım, tekrar getirtmekte kısmet olmadı ne yazıkki.
Pirinci pişirmeden bir iki saat önce mutlaka tuzlu sıcak suda bekletirim, süzerken iyice yıkarım, ve orta ateşte piriçler birbirine yapışır gibi oluncaya kadar kavururum, kesinlikle sıcak su kullanırım, pirinci ve suyu hiç ölçmem, kavrulan pirincin üzerine bir parmak çıkıncaya kadar su ilavesi, hemen hemen tam gelir.

Birde bademli tavuklu pilav varki, çok güzel olur.
İki adet tavuk budunu(göğüste olabilir) haşlayıp, kemiklerinden ayırarark didiklenir, bir su bardağı dolusu kabukları soyulup hazırlanmış tuzlu badem, bir kaşık tereyağında kavrulur, sonunda didiklenmiş tavuk parçalarıda ilave edilerek biraz daha çevrilir, püf noktası baharatlarında,
Karabiber, Tarçın, Yenibahar, çok az kimyon, çok az kırmızı biber karışımı(bir yemek kaşığı kadar)tavukların üzerine ilave edilerek altı söndürülür.
Pişen pilava bu harç karıştırılır, üzerine yarım demet ince kıyılmış maydanoz serpilerek karıştırışlıp pilav demlenmeye bırakılır.

Seveceğinizi umuyorum, afiyet olsun.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön