View Single Post
Eski 13-07-2006, 13:22   #1
blackout
Ağaçsever

blackout's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2006
Acemi Bir Bonsaicinin Günlüğü

Acemi Bir Bonsaicinin Günlüğü - 1

Her şey yaklaşık üç gün önce başladı, ama nasıl çıktı bu bonsai fikri ben de hatırlamıyorum. internette dolaşırken biryerlerde görmüştüm sanırım. İlk bonsaimi İzmir’de bir çiçekçi de görmüştüm, bir daha da görmedim. O zamanlar çok küçük olduğumdan hepsini elleyip sıkmıştım, oradaki adam sinirlenmişti bana, haklı olduğunu şimdi anlıyorum.

Bonsai sevgisi birden bire başladı, önümde gördüğüm her ağaca bakıp bu nasıl budanır nasıl olur diyorum, bilinçsizce olsa da böyle bir düşünce dolaşıyor sürekli aklımda, ve gördüğüm her büyümekte olan küçük ağaçları çalıp bonsailere dönüştürmek istiyorum.

Ama tabi ki bu konu hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Çömez aşkının kayıtsız hırsına kapılmıştım resmen ki bu konuda hemen okumaya başlamam gerektiğini düşünerek internette gezindim. İlk olarak bonsaitr.com adresine girdim, foruma hemen üye oldum. Orada bulunan makaleleri teker teker word e aktarıp düzenledim, sonra da bastırdım. Ade1 sayesinde de bu website yi öğrendim, yine koşarak forumuna üye oldum, işte buradayım. Aklıma gelen her şeyi sorup duruyorum, herkes çok yardımcı oluyor.

Bu kadar bonsai seven insan olduğu aklıma gelmemişti doğrusu.
Hafta sonu ilk işim bir bonsai edinmek olacak, öldüreceğimi bilsem de. Tavsiye etmeseler de. Sonra içimde kalacağından eminim. En azından ufak trajik bir deneyimim olmuş olur. Sevimsiz bir tane almayı düşünüyorum ki ölünce üzülmeyeyim, okuduklarımı uygulayabileceğim kadar yaşar herhalde.
Şu anda makaleleri okumakla meşgulüm, özetini çıkarıp buraya yazacağım, yarına hazır olur umarım.

blackout.

Not: bu günlük fikri için sevgili admin başta Malina’ya ve Bonsaireef’e teşekkür ediyorum.
Ade1’e de sürekli ilgisi için de teşekkürler.

Düzenleyen malina : 13-07-2006 saat 13:25 Neden: paragraf yaptım
blackout Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön