Bu ağaç da yaşamaya ve gelişmeye devam edenlerden. Hala büyük saksıda kalınlaşmaya devam ediyor. Bir miktar kalınlaşmışsa da, serçe parmağımı geçemedi henüz. Kalamondin üzerinde yaptığım bazı uygulamalar ve sonuçlarını aktarayım.
Ağaç ilkbahara üzerinde bol meyve ile girmişti. Bu meyveleri toplamaya kıyamamıştım. İlk birkaç ayda biraz büyümüştü. Sonra soluk bir renk almaya başlamıştı. Ağaç üzerindeki meyvelere çok enerji harcadığından yorgun düşmüştü. Düzenli gübreleme ile ağacı eski sağlıklı, yeşil görünümüne getirdim. Bir süre meyveleri üzerinde kaldı.
Sonra Temmuz ortasında, ağacın gücünü meyvelere aktarmasını önlemek için biri hariç tüm meyveleri topladım. Çünkü ağaç o zamana kadar çok sorun olmasa da, yeterli gelişim de göstermemişti.Çiçek de açmamıştı. Ve dalların toparlanması ve yeni sürgünlerin düzgün olması için hafif bir budama yaptım. Bu işlemlerden sonra, ağacı sıvı besin ile gübreledim.
Yağtığım bu işlemleri takiben ağaç 1 hafta içinde heryerinden sürgün ve çiçek verdi. Kısa bir sürede heryerinden 5 cmden uzun sürgünler vermiş ve bembeyaz çiçeklerle dolmuştu.
Şu anda üzerinde 20 den fazla meyve var. İşte son hali.
Bu arada, ağacı iyi güneş alan bir yerde tutuyorum.
|