sarmısaklı patates
Sevgili Arzu Kasapoğlu, çok özür dilerim, bana bu başlıkta sorduğunuz mesajı görmemişim.
Sarmısaklı patates tarifim, sizin ki gibi değil.
5-6 adet patatesi ya çok az haşlayın veya hiç haşlamadan yuvarlak yuvarlak(cips gibi) doğrayın.
En az bir baş sarmısağı da yuvarlak yuvarlak doğrayın.
Bir ufak paket mis veya tikveşli krema ile bütün bu malzemeye tuz ilave ederek, çukur bir kase içinde karıştırın.
Fırına koyabileceğiniz payrex gibi bir kabın içini biraz su ile ıslatıp (yapışmasın diye) suyu boşaltarak, bu malzemeleri yerleştirin. Üzerine, arzu ederseniz az miktarda kırmızı pul biber ekerek, fırına koyun. Kızarmaya yüz tutunca çıkarın.
Afiyet olsun- (Balığın yanına çok yakışıyor)
|