View Single Post
Eski 27-10-2008, 16:30   #1048
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Sevgili çiçeksever70, 183 numaralı mesajımdaki güllerin bulunduğu yerde çok fazla ayrık otu vardı. Bildiğiniz gibi ayrık otunun kökü bir yerlerden mutlaka taşa tutunmak gereğini duyar. Ben önce buradaki taşları temizlemeyi denedim ama eve çok yakın olduğu için, hepsiyle baş etmem mümkün olmadı. Bu durumda, alta siyah naylon döşeyerek üstüne çakıl taşları koydum. Bu durumda görüntü daha güzel oldu. Hem de ayrıklarla kolayca baş ettim.(Mesaj 307 ye bakıver lütfen)
O kısımda güller olduğu için, siyah naylonun, gül kök yerlerine gelen kısımları yuvarlak keserek toprağı açıkta bıraktım ki sulama rahat olsun. Çakıl taşlarının köke gelmesine mani olmak için de plastik koruyucular kullandım.
Her sonbahar, ağaçların döktüğü sağlıklı yapraklarla, amerikan sarmaşıklarının dökülen yapraklarını toplayarak, hem gül hem de ortanca köklerinin diplerine öbek öbek sıkıştırıyorum. Bu sayede hem güller hem de ortancalar kışı daha rahat geçiriyorlar. Çanaklarda su birikintileri olmadığından, su donup, buz yapamıyor. Bitki de daha sağlıklı oluyor. Baharda da bu yaprakları temizlediğinizde diplerinden hiç ot çıkmadığını, tertemiz olduklarını görebilirsiniz. Bu da işinizi azaltıyor tabii.
Malç olarak ağaç kabuğu da kullanabilirsiniz tabii, ama bu hangi ağacın kabuğu olduğuna bağlı. Mesela gül kökleri, çam ağacının kabuğunu hiç sevmezler, ama Açelyalar sever.
Benim bildiklerim ve bahçemde tatbik ettiklerim bunlar. İnşallah sizi tatmin edebilmişimdir.
Sitemizde ''bir bilene soralım'' başlığında çok değerli hocalarımız var, isterseniz onlara da danışın.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön