View Single Post
Eski 27-10-2008, 15:18   #21
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Sevgili zeytunsever;
Yazılarınızı hüzünlenerek okudum, yaramı deştiniz, ağaç yetiştirmek çocuk yetiştirmekten zor olduğunu bildiğim için nasıl kıyıpta satacaksın, bir yetiştiren olduğum için sizleri çok iyi anlıyorum, yüz tane ile bende on yıldan beri uğraşıyorum, çocuklara bakmadım onlara baktığım kadar,baktık yetiştirdik bu işe girerken marmara birliğimiz var diye girdik, gidip üye olayım dedim malımızı vermek için, gidip müracaat ettim.
çok büyük hayal kırıklığına uğradım, nedenmi önçe benden tapu istediler var dedim, yer nerde dediler gönende deyinçe olmaz dediler gönen bölge olarak ekim alanı değilmiş, uzatmayayım üye olamadık, peki üyelik şartları nedir diye sordum, bölge de olmak şartı ile birliğe ortak oluyorsun, ortaklık olarak iki yıl önçe ki görüşmemde kaç ton kota alacaksan ton başı üçyüz milyon parayı ortaklık payı olarak şimdiden yatırıyorsun, örneğin on tonluk kota alacaksın şimdiden üç milyar parayı yatıracaksın o para orada duracak.
örneğin on tonluk kotan var, malın çok oldu on beş ton malın var dökemezsin on ton dökersin, bu birlikte böyle birşey.
Şayet üyeliğin yoksa çok zorluklar çekersin malını kendin değerlendirmek ve pazar bulmak zorundasın.

Birliğin açıklamış olduğu fiat bu yılda hayal kırıklığı yarattı üreticilerde, basından gördüğüm kadarı ile üretiçiler tarafından pretesto edilmiş, tavan fiat 5 ytl ortalaması 3ytl olur, bu fiatlarla zeytin üretiçiliği yapılmaz.

Alıntı:
hiç ilaç gübre kullanmadan ve sulamadan sadece toprak işlemesi yaparak ve budama yaparak zeytinden verim alınır mı?bordo bulamacı atmak şart mı?
Alırsınız fakat verim çok düşük olur, bilhassa zeytin sineğinle müçadele etmen gerekir, bordo bulamacı şart, atmassan ağaçların hastalanır bütün emeklerin boşa gider

Bir de gemlik çeşidinin geleçeği yok deniyor, araştırmalarımda bende onu gördüm, dış ihracatı olmıyan bir çeşit,
bütün bu olumsuzlulardan dolayı hiç kıyamıyorum ama bende on yıllık ağaçlarımı sökmeye karar verdim, iki yıl önçe çeviz ektim çevizler verime geçtiği zaman zeytinleri sökeceğim.

( Çoçuklarımı söküp atmak benim için hiç kolay olmayacak,beni ançak yetiştirenler anlıyabilir)

Anlıyamadığım bu devlet destekleme verip ekmeye teşvik ediyor ektikten sonra da sen bölge dışısın üye olamazsın diyor. O halde niye teşvik veriyorsun veya ediyorsun be kardeşim. Anlıyan biri varsa bana da anlatsın, bu nasıl bir tarım politikası?

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön