Mutfagimizda koftenin ozel bir yeri olduguna inaniyorum. Her yorenin kendine ozgu kofte cesitleri mutlaka vardir.
Kofte icin acilmis bir baslik bulamadim(gozumden kacmissa bunu oraya tasiyabiliriz) cogunuzun Mcdonald'dan bildigi hamburgerin bir baska tarifini sizlerle paylasmak istedim. Hamburger de bir kofte cesididir. Bu kofteyi pisirdikten sonra ekmegi icerisine keyif ve agiz tadiniza gore istediklerinizi ekliyebilirsiniz. Kofte, peynir ve kiyilmis marul genelde bu koftenin ekmegi icerisine konur, Mayanez, sos, tursu, kizartimis sogan, cig sogan, tomates, pancar, arzuya gore ekmek icerisine eklenebilir.
Bu tarifeden sonra bircok kofte tarifinin bu sayfalara eklenecegini dusunuyorum.
HAVUCLU HAMBURGER(asagidaki olculerle 6-7 hamburger yapabilirsiniz)
1 kilo kiyma(Kuzu ve dana kiymasi, karisik olabilecegi gibi, yalniz dana veya yalniz kuzu da olabilir)
1 buyukce havuc
1 buyukce sogan
2 corba kasigi sut tozu
1 corba kasigi nisasta(nisasta koftenin piserken dagilmamasini sagliyacak)
1 corba kasigi tatli toz kirmizi biber
1 corba kasigi vegeta tozu(oralarda da oldugunu bir televizyon reklaminda gormustum)
2 corba kasigi tomates veya biber salcasi
Ekmekler icine surmek icin biraz tereyagi
Biraz tuz(vegeta tozu tuzlu oldugundan dikkatli olun tuzunu kacirmayiniz.)
Haburgerler pistikten sonra onlari icerisine koyacaginiz yuvarlak ekmecikler(6)
Havucu ince rendeleyiniz, sogani da ince ince dograyip diger malzemelerle birlikte iyice karistiriniz. 150- 170 gr. parcalar halinde kiymayi avcunuz icerisinde kucuk toplar haline getiriniz.
Iki dograma tahtasi uzerine gerilen plasiklerden koyun ve ya tahtalara temiz, plastik poset geciriniz.