Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 25-10-2008, 19:33   #964
Adalet Yağcı
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Sayın praecox;
Haklısınız, ben yeterince açıklama yapmamışım.
Evet iki tane Phal im var, birisi beyaz, ona dört yıldır bakıyorum, son derece sağlıklı görünüyor, dokuz adet yaprağı var.
Her yıl bu aylarda çiçek sapını gösteriyor, iki yıl önce saksısını genişletip, toprağını yenilemiştim, toprak harcı için kayın ağacı kabuğu kullandım.
Gübreleme içinde COMPO SANA Guanolu gübre kullanıyorum.
Saksısını değiştirdiğim yıl tam 29 adet çiçek açtı, iki ayrı dalda, yani ben çok sevindi diye düşünmüştüm.

Bu yaz Bauhause den birde Pembe Phal aldım, çiçeği geçmişti, ben de sapın üçücü boğumunun hemen üstünden keiki versin diye kestim, bu uygulama phalimin yeni çiçek vermesine engel olurmu diye sormuştum, yaklaşık iki ay önce sapını kesmiştim, eğer çiçek vermesini engellerse sapı dibinden kesmeyi düşünüyorum, şu ana kadar keiki ile ilgili bir oluşum yok çünkü. Bu Phaliminde dokuz yaprağı var, çokda sağlıklı görünüyor.

Mesajınızdan anladığım şu; Gübrelemeyi yapraktan yapacaksam 10:10:10, sulama yapacaksam 4:6:6 kullanacağım.
Fakat, benim bu şekilde bulmam zor, büyük marketlerin çiçek bölümlerine bakanlar inanın benden çok daha az şey biliyorlar, bu nedenle isim önermeniz mümkünmü.
Marka ve isim vermek sakıncalı derseniz, Lütfen özelime yazabilirmisiniz.
Teşekkürler ederim, saygılar.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön