Marul sorunsalı
Arkadaşlar marullarda sorun yaşıyorum. Muhtemel sebep birkaç gündür Antalyada yaşanan yazdan kalma günler. Bir de terasta sera içindeler sıcaklık iyice yükseliyor ister istemez. Hal böyle olanca 20 civarı maruldan 3-4 tanesi uzamaya başladı. Sanırım tohuma kalktı. Fotoğrafını marul yetiştiriciliği bölümüne de ekledim, tam sebebini öğrenmek için ama henüz cevap alamadım. Bu sorunun sebebini bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. En azından bir dahaki sefere önlem alabilirim böylece.
Bir aylık olmalarına birkaç gün kalmıştı. 2-3 gün öncesine kadar ilk yaprakların kenarında oluşan sararmalar dışında herşey yolunda sayılırdı. Zaten çoğu yenilebilir duruma gelmişti. Pazarda satılanlar kadar olmasa da bir adeti bir kase salataya yetebilir boyutlara ulaştılar. Acilen tüketmeye başlamak gerekiyor. Artık bu partinin son fotoğrafları ama yılmadım sisteme yeni fideler dikeceğim bir süre sonra. İlk fotoğraf normal gelişenler yani hala formunu koruyanlar, ikincisi ise bahsettiğim sorunun gözlemlendiği marullardan biri..
Düzenleyen Şule68 : 23-10-2008 saat 15:36
Neden: ekleme yapmak
|