Yerli ve yabancı bir sürü kaynak var iken, neden kurallarının sevilmediği bir foruma üye olunuyor, ben bunu anlayamıyorum. Üstelik forumda yer alan bilgilere ulaşabilmek için üyelik de gerekmiyor. Ama "Ben soru sormak istiyorum." diyorasanız bu kurallara uymanızı rica ediyoruz. Çünkü diğer bilgi veren ortamlara göre daha temiz ve anlaşılabilir bilgiler vermeyi hedefliyoruz.
Ve bazı forum siteleri, bizim kurallarımızı aynen kopyalayıp yapıştırıyorsa, bu bizim doğru yolda olduğumuzu gösterir.
Sonuçta bilgi hiç bir yerde karşılıksız değildir. Bizim istediğimiz bedel ise forum kurallarına uyulmasıdır. Kişilerin algıladığı gibi bu kurallar biz yöneticilerin egolarını tatmin için konulmamıştır. İnsanların bu kurallara uymalarını isteyerek, çeşitli yaptırımlar uygulayarak zevk alıyor değiliz. Unutmayın, beğenerek üye olduğunuz bu forumu, koymuş olduğumuz kurallar yüzünden beğendiniz.
Bir kişi Türkçe kullanımı konusundaki kurallarımızı beğenmez, bir kişi saygı kurallarımızı beğenmez, bir kişi doğu konuda soru sorulması gerektiğine inanmaz ise, şeftali yetiştiriciliğinde karpuz çimleme ile ilgili bir mesaj görürüz ve tertip banda thm göndresne lan olm yazıldığı zaman bize bu forumu kapamaktan başka bir çare kalmaz. Çünkü ne aradığımız bilgiye ulaşabiliriz, ne insanlar bilgi vermek için şevk duyar.
|