View Single Post
Eski 02-10-2007, 12:56   #179
noreks
-

Giriş Tarihi: 26-09-2005
arundo donax

Sevgili Todor ve Besenkar,

Yıllardır yabancılarla çalışmaktan dolayı sözcükleri eğip bükmeden ama direkt olarak söylemeye alışmış bir mühendisim. Sanırım bizim dışımızda hiç kimse kırıcı olmak amaçlı değil ama düz söylenmiş bir lafı şahsi algılamıyor.

Durumdan anlaşılan benim iletim "kırıcı ifade" olarak algılanmış halbuki benim için Sayın Besenkar'ın iletisinin algılanışı "verilen bilgi şüpheli, kesin değil hatta yanıltıcı" idi. Böyle durumda ben kendimden şüphe eder ve tekrar doğrularım.

Karşı tarafta anlaşılmayan, yeni soru işareti ortaya çıkaracak her bilgi eksik bilgidir ve eğer benden dolayı böyle bir durum oluşmuşsa düzeltilmesi - hem de en kısa zamanda - gerekir. Bilgi veriliyorsa verenin sorumluluğunda olur ve doğrulanması istendiğinde alınganlık göstermek gibi bir lüks yoktur.

Hele benim gibi sıfırdan başlayıp her iletide yeni bir şeyler öğrenen kişilerin yanlış yapmaya ve pardon demeye de hakları olduğunu zannetmiyorum.

Forumun diğer konularında bir diğerinin açığını bulup geçirme amaçlı yazılar yazanlar olabilir. Hatta bu konuda bile aynı amacı güdenler olabilir. İleti sayısına bakarak çok fazla yazmadığımı , paylaşacak bir şey olduğunda elimden geldiğince fotoğraf ekleyip bilgi aktarmaya çalıştığımı da fark etmemiş olabilirsiniz. Burada amacım kimseyi kırmak değil eğer verdiğim bilgi ile ilgili bir eksiklik , yanlış ifade varsa uyarıyı özelden almak forum başlığını fazla şişirmemektir. Uyarı üzerine ek fotoğraf , bilgi , şema vs. eklenir ve başlık altında gereksiz tartışmalar yapılmaz.

Sonuç olarak ben verdiğim bilginin, kullandığım görsellerin yanıltıcı ve yanlış olarak algılandığını farkettim. Siteye daha büyük fotoğraf yüklenmemesinin de bunda etkisi varsa da siteye yüklemek üzere tekrar gidip ayrıntılı fotoğraflar çektim, örnekler aldım.

Sayın Besenkar'ın öfkesi geçerse değerlendirmeye alır umarım. Her ne kadar amaç kırıcılık değil de yakınma ise de -yaşlı insanlar devamlı şikayet ederler - sürç-ü lisan ettikse affola.

Not: bazen ifadenin yanına konulacak smiley amacı açıklıyor ama ben beceremediğimden eklemeyince gerginlik çıkıyor.

noreks Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön